ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΙΦΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΙΦΩΝ

 

Το 26ο Κυνήγι Θησαυρού έκλεισε τον κύκλο του.

 

          Οι ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια και να τους ευχηθούν καλή χρονιά, στους νικητές δε και καινούργιους διοργανωτές ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την επόμενη διοργάνωση.

          Πριν ολοκληρωθεί η φετινή προσπάθεια μας, που ξεκίνησε με την προσφορά βιβλίου στην ιστορία του τόπου μας, συνεχίσθηκε με το παιδικό καρναβαλάκι και το παιδικό και μεγάλο κυνήγι και ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάδειξη του καλύτερου κατά τη γνώμη των συμμετεχόντων  γρίφου, η ομάδα μας, επιθυμεί να σας κάνει κοινωνούς στις εξής σκέψεις:

 

          1. Το κυνήγι του θησαυρού βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Αυτό οφείλεται στην εντυπωσιακή εισβολή της τεχνολογίας στην αποθησαύριση γνώσεων και στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ομάδων. Πλέον, λίγες είναι οι ομάδες, που βασίζονται αποκλειστικά ή κυρίως στις γνώσεις των μελών τους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των κυνηγιών. Το σκανάρισμα των βιβλίων έχει εμπλουτίσει την αρχειακή αποθήκη των ομάδων αλλά παράλληλα έχει περιορίσει την δυνατότητα δημιουργικής σκέψης κατά την λύση των γρίφων και συνακόλουθα και την δυνατότητα δημιουργίας μόνιμων γνώσεων για τους νέους κυνηγούς.

 

          2. Δεύτερο στοιχείο που έχει υπεισέλθει στη λειτουργία του θεσμού, είναι η αυξημένη επικοινωνία μεταξύ των ομάδων και η ανταλλαγή πληροφοριών, γεγονός που αποστερεί τους περισσότερους από τη γνώση της ιστορίας του τόπου μας, μέσω της ενσυνείδητης επίλυσης των γρίφων και τους οδηγεί στην εύκολη λύση της αλίευσης πληροφοριών μέσω ανταλλαγών, χωρίς εμβάθυνση στην ομορφιά της σύνθεσης και τη μαγεία της αποκρυπτογράφησης των γρίφων.

 

          Με τις σκέψεις αυτές, προτρέπομε τα μέλη των ομάδων, να δουν τη διοργάνωση αυτή, όχι με ατομικιστικά κριτήρια, αλλά με την αγάπη που της αρμόζει, με το σεβασμό προς κάθε διοργανωτή και με γνώμονα καθαρά την προσφορά γνώσης στους νέους μας για την ιστορία του τόπου  μας. Παράλληλα ευχόμαστε στους διοργανωτές καλή επιτυχία, επαναλαμβάνοντας ότι θα μας έχουν δίπλα τους εφόσον το ζητήσουν σε κάθε προσπάθεια τους.

 

          Και κλείνουμε με τους γρίφους που με τόσο κόπο φτιάξαμε για σας και θυμίζοντας τις λύσεις τους σε αυτούς που τους έλυσαν και  πληροφορώντας όσους δεν κατάφεραν να φθάσουν στη λύση τους.

 

Κατεβάστε εδώ τις απαντήσεις των γρίφων.

 

                                                      Με εκτίμηση προς όλους τους Κυνηγούς

                                                                            ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ

HOTSoft.gr | Σχεδιασμός ιστοσελίδων, Κατασκευή e-shop, Προώθηση website, Mobile apps. - HOTSoft.gr - Web Experts | Ρέθυμνο, Κρήτη. Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks