Ποιοι είμαστε

Ρέθυμνο, Απόκριες 1995.
Μια οικογένεια με τα –ανήλικα τότε- παιδιά της βρίσκεται τυχαία καλεσμένη την ημέρα του κυνηγιού του θησαυρού στο αρχηγείο μιας ομάδας, κυρίως για φαγητό και ποτό. Κι έτσι μαθαίνουν τι είναι το κυνήγι. Σε γενικές γραμμές δηλαδή, όχι πως έλυσαν και κανένα γρίφο.

Ρέθυμνο, Απόκριες 1996.
Η οικογένεια αποφασίζει να παίξει στο κυνήγι του θησαυρού με δική της ομάδα. Οι γονείς φωνάζουν τους φίλους τους, τους εξηγούν τι περίπου πρέπει να κάνουν και τα παιδιά καλούν τους συμμαθητές τους από το σχολείο να πάνε λέει να κυνηγήσουν το θησαυρό μια Κυριακή. Χωρίς κινητά, χωρίς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές και με μηχανάκια νοικιασμένα για το Σαββατοκύριακο. Και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι «ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ».
Τα χρόνια πέρασαν και η ομάδα κάθε χρόνο έδινε το παρόν στο κυνήγι του θησαυρού. Τα παιδιά μεγάλωσαν και πλέον είναι συνάδελφοι και όχι συμμαθητές. Οι μεγαλύτεροι διάβασαν, έψαξαν, μελέτησαν, έμαθαν για την πόλη, το ίδιο και οι μικρότεροι. Καινούριοι κυνηγοί ήρθαν να τρέξουν μαζί τους. Αγόρασαν κινητά, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ του μοντέρνου κυνηγού! Και πήγαιναν πολύ καλά. Κάθε χρόνο και καλύτερα! Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πάντα μια ανάσα από το θησαυρό. Αλλά θες η απειρία, θες το άγχος της διοργάνωσης, θες η άρνηση της ομάδας να τα πάει καλά με την τεχνολογία, θησαυρό δε σταυρώνανε!

Ρέθυμνο, Απόκριες 2014.
 Η ομάδα συναντιέται το Γενάρη για την κοπή της πίτας και για να οργανωθεί για το κυνήγι που έρχεται. Φυσικά, δεν οργανώνεται, απλά τρώνε και πίνουνε στο αρχηγείο τους – παραδοσιακό ρακάδικο! Ο καιρός περνάει κι έρχεται η Κυριακή του κυνηγιού της Κατσίκας. Και αρχίζουν να λύνουν τους γρίφους γρήγορα, και πηγαίνουν πολύ καλά. Κυρίως ένα μέλος της ομάδας (ονόματα δε λέμε - υπολήψεις δε θίγουμε) έλυνε τους γρίφους βλέποντάς τους σχεδόν από μακριά! (Είχε μασήσει φύλλα δάφνης, σαν την Πυθεία, δε μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς…). Και αφού φωτογράφησαν όλα τα σημεία, αφού έβαλαν στη θέση τους όλα τα μέλη της οικογένειας του Ιεροκλή, «κάναν του δέντρου τα κλαδιά δρόμους της πολιτείας» και έτρεξαν στο δημοτικό κήπο και ξέθαψαν την παλιά φωτογραφία από τη νότια είσοδο!

Ρέθυμνο, Απόκριες 2015.
26ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ

HOTSoft.gr | Σχεδιασμός ιστοσελίδων, Κατασκευή e-shop, Προώθηση website, Mobile apps. - HOTSoft.gr - Web Experts | Ρέθυμνο, Κρήτη. Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks